Prezentare

Descriere, servicii.
Centrul comunitar Hospice Emanuel a fost infiintat in anul 1996, avand ca activitate principala ingrijirea paliativa a copiilor si a persoanelor adulte diagnosticate cu afectiuni oncologice in stadii avansate. Serviciile hospice sunt asigurate in regim de gratuitate de o echipa interdisciplinara cu expertiza si formare in domeniul ingrijirilor paliative: medici, asistente medicale, psihologi, asistenti sociali, kinetoterapeut si capelan. Pana in prezent personalul hospice a ingrijit la domiciliu peste 3100 de pacienti adulti si copii, cu scopul de a le imbunatati calitatea vietii care le-a mai ramas de trait. Hospice Emanuel ofera servicii specializate de ingrijiri paliative la domiciliu: servicii medicale si de nursing pentru controlul optim al durerii si al altor simptome, servicii de consiliere si asistenta sociala, asistenta psihologica si suport emotional pentru pacient si membrii familiei, consiliere si asistenta spirituala, servicii de terapie ocupationala si kinetoterapie, tabere de relaxare si suport pentru copii bolnavi si frati-surori ai acestora, servicii de suport in perioada de doliu pentru membrii familiei si tabere terapeutice pentru copii si adolescenti indoliati.

Surse de finantare.
Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bihor asigura cca. 20% din buget. Alte surse de finantare (cca 80% din buget) sunt reprezentate de: donatii, sponsorizari, evenimente si campanii de strangere de fonduri; proiecte de finantare ale companiilor; parteneri finantatori externi.
Planuri de dezvoltare.

Fundatia Hospice Emanuel deruleaza in prezent proiectul de construire a unui centru hospice cu servicii integrate de ingrijiri paliative pentru adulti si copii, care va detine: unitate cu 30 paturi pentru adulti si copii, centre de zi, ambulator de specialitate, echipe mobile de ingrijiri la domiciliu si centru de educatie pentru formarea de specialitate a personalului.

Acreditari, licentieri.

Fundatia Hospice Emanuel este persoana juridica romana de drept privat, fara scop patrimonial fiind inregistrata in Registrul ANAF al entitatilor/unitatilor de cult din 17.04.2019. Detine Certificat de acreditare seria AF nr. 000061 si Licenta de functionare servicii sociale seria LF, nr. 0000191. In urma unei evaluari externe realizate de specialisti din domeniul paliatiei pe baza standardelor de calitate a serviciilor elaborate de Asociatia Nationala de Ingrijiri Paliative, Hospice Emanuel a obtinut in 2016, Certificat de Acreditare Nivel A cu titlu de “Excelenta in furnizarea serviciilor de ingrijiri paliative la domiciliu”.

Persoana de contact:
Marinela Rotariu, director executiv

Sediu social: Str. Redutei nr.1 A, Cod 410061 Oradea, jud Bihor
Telefon/Fax: 0259 475222
E-mail: office@emanuelhospice.org
Web: www.emanuelhospice.ro